Küçük Yaramaz Balığın Masalı

 Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde küçük bırak balık varmış. Bu balık ailesi ile birlikte masmavi denizde yaşarmış. Küçük balığın adı da Parlak mış. Bu ismi ona annesi vermiş çünkü küçük balığın yüzgeçleri o kadar parlakmış ki denizin içinde onu görmemek mümkün değilmiş.


Parlak bir o kadar da inatçı bir balıkmış. Annesi ve babasını çoğu zaman dinlemez, aklına eseni yaparmış. Günlerden bir gün  Parlak evden çıkmak için hazırlanmaya başlamış. Annesi ona çok uzaklaşmaması gerektiğini söylemiş. Küçük balık “tamam” demiş ama annesini hiç dinlemeden gidebildiği kadar gitmiş. Yeni mağaralar, değişik bitkiler ve yabancı balıklar görmüş. Yolda gördüğü herkes ile selamlaşmış ve mavi suların tadını çıkararak yüzmeye başlamış. Parlak bir süre sonra yorulmuş ve dinlenmek için bir banka oturmuş. O sırada denizin altında yolunda gitmeyen bir şeyler olmaya başlamış. Altta ki kum kalkmış, balıklar savrulmaya başlamış. Parlak o kadar çok korkmuş ki hemen geldiği yöne doğru yüzmeye başlamış. Ama ne kadar hızlı yüzse de oda savrulan balıklardan olmuş. Nereye gittiğini bilmeden akan suya kapılmış gitmiş. Bir süre sonra akıntı bitmiş ve parlak etrafa bakmaya başlamış. Yakınlarında tanıdığı kimse yokmuş. Yüzmeye başlamış ama bir türlü evin yolunu bulamamış.

O kadar çok korkmuş ki artık oturmuş ve ağlamaya başlamış. Parlak’ı ağlarken gören bir balık yanına gelmiş ve “Neden ağlıyorsun?” diye sormuş. Parlak “Akıntı da yolumu kaybettim ve evimi bulamıyorum” demiş. Diğer balık küçük balığa ağlamamasını ve ona yardım edeceğini söylemiş. Parlak çok sevinmiş ve evinin yakınında ki yerleri balığa tarif etmiş. Balık da kısa süre içinde Parlak’ı evine ulaştırmış. Annesi ve babası merak ve korkuyla kapının onunda küçük balığı bekliyorlarmış. Parlak hemen koşup onlara sarılmış ve başından geçenleri anlatmış. Annesini ve babasını dinlemediği için çok özür dilemiş. O gün yaşadıkları küçük balığa bir ders olmuş. Bir daha asla ailesinin sözünden çıkmamış. Masal da burada bitmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balık Masalı

Miskin Arının Masalı