Miskin Arının Masalı

 


Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde tembel bir arı varmış. Bu arının tembel olmasına herkes şaşırıyormuş. Çünkü tek tembel arı oymuş. Adı da Miskin miş. Miskin sürekli boş geziyor hiç bal yapmıyor hatta çiçeklerin yanına bile yaklaşmıyormuş. Ama durum diğer arıların siniri bozuyor sürekli kraliçe arıya baskı yapıyorlarmış.

Kraliçe arı Miskin’i de diğer arıları da üzmek istemiyor ama bu soruna bir çare arıyormuş. Düşünmüş taşınmış ve aklına bir fikir gelmiş. Hemen bütün arıları çağırmış. Arı ülkesinde yaşayan bütün arılar kraliçe arının yanına gelmiş. Kraliçe arı “Sevgili arılarım, sizleri buraya neden çağırdığımı merak ediyorsunuz dimi?” diye seslenmiş. Bütün arılar hep bir ağızdan “Evet” diye bağırmış. “O zaman dinleyin. Karşı arı ülkesi ile bir yarışma yapacağız. Bir gün içinde en çok balı üreten kazanacak. Ve bu yarışta bizi Miskin temsil edecek” demiş. Bütün herkes ve Miskin çok şaşkınmış. Hiç bir iş yapmayan Miskin nasıl olur da arı ülkesini temsil eder diye düşünmeye başlamışlar. Miskin ise hem çok heyecanlı hemde çok korkuyormuş. Çünkü hayatında hiç iş yapmamış. Kraliçe arı ve Miskin bir yol çizmişler ve her gün çalışmalara başlamışlar. Bir kaç gün sonra Miskin bal yapma işini sevmeye başlamış. Bu güne kadar çalışmadığı için çok pişmanmış. Yeni yerler keşfetmeye, yeni arılarla tanışmaya başlayınca daha da hırslanmış.

Yarışma günü geldiğinde Miskin hiç olmadığı kadar cesur ve azimliymiş. Gün sonunda Miskin bugüne kadar bir arının tek başına toplayamayacağı kadar bal toplamış. Yarışmanın kazananı tabi ki de Miskin olmuş. Kraliçe arı bu planıyla diğer arılar ve Miskin arasında kalmamış herkesi mutlu edip bir arıyı güçlendirmiş. Miskin de o günden sonra arı ülkesinin en çalışkan arısı olmuş. Bu masal da burada bitmiş.


x

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balık Masalı

Küçük Yaramaz Balığın Masalı